BUITENGEVELISOLATIE

Zoek je een bedrijf voor de buitengevelisolatie van jouw woning of pand? Lurvink Afbouw is specialist in thermische buitengevelisolatie. Daarmee helpen we je graag om jouw woning of pand duurzamer te maken, te beschermen én verfraaien.

Waarom thermische buitengevelisolatie?

Het toepassen van buitengevelisolatie heeft functionele en esthetische voordelen:

Verlagen energieverbruik

De wens om gebouwen te verduurzamen was nog nooit zo actueel. Energieverbruik is een wereldwijd probleem en daarmee een ‘hot item’. Er wordt steeds meer nagedacht over hoe men energie kan besparen. Zeker met de komst van het energielabel voor panden, komt er steeds meer inzicht in hoeveel energie daadwerkelijk in een pand verbruikt wordt. Een gebouw met energielabel A verbruikt weinig energie. Wil jij ook besparen op de maandelijkse energiekosten? Dan is de thermische buitengevelisolatie van jouw bedrijf of woning de juiste keuze.

Beschermen van een pand

Een verouderde of beschadigde gevel kan leiden tot (vocht)problemen binnenshuis. Het bedekken van de gevel met isolatiemateriaal beschermt het pand tegen weersinvloeden. Bovendien vermindert het condensgevaar en schimmelvorming.

Verfraaien van een woning

Met buitengevelisolatie geef je een bedrijf of woning een compleet vernieuwd uiterlijk. Qua afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Met steenstrips behoud of geef je een gevel een traditioneel baksteenuiterlijk. Een modernere look bereik je met sierpleister. Dit is beschikbaar in vele structuren en kleuren waardoor je een pand een geheel eigen uitstraling kan geven.

Hoe werkt het? 

Bij thermische buitengevelisolatie brengen wij aan de buitenzijde van de gevel een isolatieplaat aan. Deze isolatieplaten voorzien we van een spanningsverdelende wapeningslaag die we vervolgens afwerken met buitenstucwerk of steenstrips.

Door deze thermische gevelisolatie blijft de warme lucht in de winter langer in het pand. In de zomer blijft het pand juist langer koel, omdat de warmte niet naar binnen kan. Zodoende helpt gevelisolatie het hele jaar door de energierekening zo laag mogelijk te houden. Daarnaast verhoogt dit natuurlijk het wooncomfort en het is het een meerwaarde voor het pand.

Lager BTW-tarief op gevelisolatie

Voor gevelisolatie is de btw op het arbeidsloon verlaagd van 21% naar 9%. Hierdoor wordt het extra aantrekkelijk om je gevel te isoleren. Om in aanmerking te komen voor deze verlaging zijn er vanuit de Nederlandse overheid wel een aantal voorwaarden gesteld:

  • Het verlaagde btw-tarief is alleen van toepassing op het aanbrengen van de isolatie. Dus niet op de werkzaamheden daaromheen, bijvoorbeeld sloopwerken. Ook de materialen vallen buiten dit voordelige btw-tarief, hier geldt dus het normale 21% btw-tarief.
  • De woning dient ouder te zijn dan 2 jaar, of het pand wordt al meer dan 2 jaar als woning gebruikt.

De besparing kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Samen met de energiebesparing heb je de investering zo nog sneller terugverdiend.

Passief bouwen

Wanneer je de term passief bouwen laat vallen, denken veel mensen dat dit een trend is in Nederland. Deze bouwmethode wordt echter al meer dan 25 jaar toegepast in Nederland. Bij het passief bouwen staat een thermisch comfortabele woning centraal, evenals een laag energieverbruik. Wanneer het energieverbruik van een pand niet hoger is dan 15KwH/m2 kan men spreken van passief bouwen. Lurvink afbouw werkt met diverse gerenommeerde fabrikanten van gevelisolatiesystemen. Daarnaast adviseren we je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Bespreek de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van buitengevelisolatie voor jouw bedrijf of woning? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.

BUITENGEVELISOLATIE

Afwerking met steenstrips