HENNEPISOLATIE

In Lievelde begint deze week een unieke isolatie klus van een woonhuis. Gevelisolatie met Hennep. Buitengevelisolatie wordt in Nederland op dit moment nog veel met Polystyreen gedaan. Isolatieplaten worden op de buitengevel aangebracht en gestuct. Hierdoor ontstaan isolerende schil om het gebouw en krijgt de gevel een facelift. Een nadeel van Polystyreen is dat het niet groen en duurzaam is. Hennep is dat wel!

Het natuurlijke isolatiemateriaal Hennep is uitermate geschikt voor het isoleren van daken, muren en vloeren en is vrij van schadelijke stoffen. Hennep isolatie garandeert een perfecte bescherming tegen de koude in de winter én de warmte in de zomer. De goede diffusie eigenschap van Hennep isolatie zorgt voor een automatische vochtregulering, het gevolg is een aangenaam en gezond leefklimaat.

De grondstof Hennep is een veelzijdig en vernieuwbaar gewas. Hennep groeit tot bijna 4 meter hoogte in 100 tot 120 dagen en groeit op alle types grond zonder de grond uit te putten. Onkruid krijgt zo geen kans en onkruidbestrijding is dus niet nodig. Hennep zuivert de lucht door grote hoeveelheden CO2 om te zetten tijdens de groei. Hennep heeft dus al CO2 bespaart vóór het als bouw materiaal word ingezet!

Lurvink Afbouw uit Lichtenvoorde en DAW Nederland uit Nijkerk willen in Nederland graag een lans breken voor deze nieuwe vorm van isoleren. In Duitsland wordt deze methode al veelvuldig toegepast maar ook in Nederland is het steeds belangrijker om groen en duurzaam te zijn. Om mensen kennis te laten maken met deze manier van isoleren wordt het hele proces gevolgd. Iedere dag verschijnt er op de social media kanalen van Lurvink Afbouw en DAW Nederland een video-, of fotoreportage. Wanneer het project afgerond is, wordt een procesfilm gepresenteerd.