PLAFOND- EN WANDAFWERKING

Plafondafwerkingen

Plafonds kunnen op diverse wijzen worden afgewerkt, maar in de regel wordt het plafond als sausklaar afgewerkt. Ook kan een plafond geschuurd worden afgewerkt. De schuurwerkstructuur wordt gevormd door een zanderige korrel in de pleistermortel. Door de draaiende beweging van de hand van de stukadoor kan een patroon worden geschuurd; de zogenamde ‘vlammen’. Een schuurwerkplafond is na afloop klaar en behoeft niet meer gesausd te worden.

Naast schuurwerk kan een plafond natuurlijk ook akoestische eigenschappen moeten hebben. Dit kan het gevolg zijn van het toepassen van harde materialen in de ruimte (bijv. een tegelvloer in combinatie met sausklare wanden en grote glasoppervlakken). Deze materialen reflecteren het geluid meer dan wenselijk is. Voor deze situaties zijn akoestische pleisters of complete akoestische plafonds in te zetten.

Wandschuurwerk

We kennen allemaal wel het schuurwerkplafond met mooie vlammen erin. Een lust voor het oog van de bewoner, maar ook heerlijk om uit te voeren door de stukadoor. Voor wie deze fijne pleisters niet alleen aan het plafond wil hebben, kiest voor wandschuurwerk. Wanden kunnen natuurlijk net zo goed afgewerkt worden met schuurwerkpleisters. Reden waarom Lurvink Afbouw dit ook aanbiedt in haar omvangrijke pakket van afwerkingen.

Schuurwerk op de wand kan uiteraard ook weer in tal van verschijningsvormen worden aangebracht. Over het algemeen worden de ‘vlammen’ alleen voor het plafond ingezet en wordt de wand in een egaal schuurwerkpatroon opgezet. In verband met de diverse situaties waar de wand is gesitueerd, biedt Lurvink de keuze uit gips, mineraal of kunsthars schuurwerk.