SPACKSPUITWERK EN SIERPLEISTERS

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk wordt gebruikt voor wand en plafond. Het meest toegepast is de spackafwerking op plafonds. Lurvink Afbouw heeft ruime ervaring met spackspuiten in particuliere omgeving maar zeker ook in de seriematige (woning)bouw. Spack is een gespoten pleister welke na droging een enigzins korrelige uitstraling heeft. Voor plafonds wordt vrijwel altijd een witte kleur toegepast. Wat weinig mensen weten is dat spack voor bijvoorbeeld de wand ook in (lichte) kleuren kan worden ingekleurd.

Sierpleisters

Een veel toegepaste afwerking is een sierpleister. Nu worden ook hier onderscheiden gemaakt, maar in de regel wordt er met ‘sierpleister’ een korrelstructuur bedoeld.
Lurvink Afbouw kan u een grote schakering van pleisters bieden, van heel fijne (0,5 mm korrelgrootte) tot aanzienlijk grof (3,0mm korrelgrootte). Het is dan ook ondoenlijk om alle mogelijkheden hier te laten zien, maar in het Lurvink Inspiring Center is een grote collectie te aanschouwen.

Sierpleisters worden toegepast op een behangklare ondergrond en kunnen in tal van moderne kleuren worden ingekleurd. Uiteraard kan een sierpleister ook worden gebruikt in combinatie met (strak) lijstwerk langs plafond of op de wand. Door kleurcombinaties aan te gaan, kan een wand ineens een heel andere aanblik geven.